Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Belastingvrij kerstpakketten geven

Geplaatst op: 13-12-2019, 11:00:00

Vraag
Mijn metaalverwerkingsbedrijf heeft een prima jaar gedraaid. Ik wil dertig kerstpakketten geven van €50 per stuk aan het personeel. Moet ik hierover belasting betalen?

Antwoord
Kijk goed naar de werkkostenregeling. Hiermee kun je onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven. Het totale bedrag dat je geeft moet onder de 1,2% blijven van de lonen van alle medewerkers samen. Dit heet de vrije ruimte. Bij bijvoorbeeld een loonsom van €300.000 hoef je over €3600 geen loonbelasting te betalen. Maar pas op, kom je boven de grens dan moet je over dat gedeelte 80% belasting gaan betalen.

De werkkostenregeling is ingewikkeld. Zo kunnen bedrijfsfeestjes buiten de werkplek ook onder de vrije ruimte vallen, zo blijft er minder geld over voor belastingvrije kerstpakketten. Door deze complexiteit geven werkgevers minder extra’s. Ze willen het risico op een hoge naheffing niet lopen.

ONL heeft daarom gelobbyd voor verandering. Dit resulteerde in een verruiming van de regeling per 2020. Tot een loonsom van €400.000 krijgen werkgevers dan 1.7% vrije ruimte, hierboven blijft de 1,2% in stand. Dit geeft ondernemers meer ademruimte.

De werkkostenregeling moet nog eenvoudiger en eerlijker. Hoe hoger de lonen, hoe meer je onbelast mag vergoeden. Dit pakt nadelig uit voor bedrijven met parttime medewerkers of lage uurlonen.

Meer info
Bel (043-3690375) ons gerust of stuur een e-mail (info@intermedisaa.nl). Wij helpen u graag verder.

Bron: vraag & antwoord aan Hans Biesheuvel van 12 december 2019 op www.dft.nl

Ga terug naar de vorige pagina